SPK’dan dört şirketin halka arzına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), “A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ”, “Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi AŞ”, “Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret AŞ” ve “Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ”nin halka arzını onayladı.

SPK haftalık bültenine göre, kurul, Forte Bilgi’nin 12,12 liradan, Katılımevim’in 13,43 liradan, A1 Capital ve Pasifik Eurasia’nın 25 liradan halka arz başvurusuna onay verdi.

Kurul, Türk Traktör ve Ziraat Makineleri AŞ’nin 46 milyon 697 bin 875 liralık, Kiler Holding AŞ’nin 975 milyon liralık, Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım Anonim Şirketi’nin 2 milyar 392 milyon liralık, Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 80 milyon 500 bin liralık, Dinamik Isı Makine Yalıtım Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin iç kaynaklardan 18 milyon 538 bin 423,05 lira ve kar payından 21 milyon 370 bin 951,95 liralık bedelsiz ana para artırımını onayladı.

Kurul ilaveten Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 2 milyon 500 bin liralık bedelli ana para artırımına da onay verdi.

SPK, Akın Tekstil A.Ş. (ATEKS) hisse piyasasında 18.11.2022-05.12.2022 döneminde yapılan işlemler hakkında bir isme 69 bin 783 liralık yönetimsel para cezası uygulanmasına karar verdi.

İnceleme kararında 1 şahıs ile alakalı ihbarı yapılmasını kararlaştıran SPK, Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (VKFYO) hisse piyasasında yapılan işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 107/1 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair uygun kuşku bulunması sebebiyle 6 şahıs ile alakalı 02.06.2023 tarihindeki işlemlerden adım atmak suretiyle borsalarda 6 ay süreyle geçici prosedür yasağı uygulanmasını karara bağladı.

Kurul, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak web vasıtasıyla yurt haricinde kaldıraçlı prosedür yaptırıldığı belirlenen 52 web sitesine erişimin engellenmesi için lüzumlu hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.

(AA)

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*