Limanlar Yönetmeliği’nde ‘kılavuz’ kurallarında değişiklik

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Limanlar Yönetmeliği’nin birtakım maddelerinde değişim yaptı. Söz mevzusu değişikliğe dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

YAKIT İKMALİNE KILAVUZ KAPTAN ZORUNLULUK HALLERİ

Buna göre, Limanlar Yönetmeliği’nin 13. maddesinin 7’nci fıkrasında bulunan yakıt ikmail için yükünü almak suretiyle kıyı tesisine yanaşıp ayrılan bin grosston ve daha ufak ikmal gemilerinin kılavuz etap seyri olan sahalardaki etap seyirleri de dahil olmak suretiyle kılavuz kaptan almak zorunda olmadığı belirlendi.

Söz mevzusu fıkrada, “1001 GT ile 3000 GT arasındaki yakıt ikmal gemileri ile ana tahrik sisteminin alternatif ve etraf dostu enerji kaynakları ile sağlandığı belgelendirilmiş 1001 GT ile 5000 GT arasındaki yakıt ikmal gemileri, İdare tarafınca süresi ve kapsamı belirlenen mesleki eğitimi almış olan bir kaptan tarafınca sevk ve yönetim edilmek kaydıyla, kılavuz etap seyri olan liman sahalarındaki etap seyirleri ile demirleme operasyonları da dâhil olmak üzere, kılavuz kaptan ve römorkör almak zorunda değildir” şeklinde güncelleme yapıldı.

Ayrıca, mevzubahis belirlenen hükümlere uymayan kılavuzluk ya da römorkörcülük hizmeti verenlere, hususi mevzuatı bulunmaması durumunda 10 bin TL’den 3 milyon 312 bin 913 TL’ye kadar idarî para cezası verileceği bildirildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*