BEİJİNG, 17 Mayıs (Xinhua) — Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tan Kefei, Çin’in ve Çin- Rusya ilişkilerinin Soğuk Savaş zihniyetiyle değerlendirilmesine dair eleştirilerde bulundu.
Tan mevzubahis açıklamayı Salı günü düzenlemiş olduğu basın toplantısında, ABD’li bir askeri yetkilinin kısa süre ilkin Çin-Rusya ilişkileri ile alakalı yapmış olduğu açıklamalarla alakalı bir soruya cevap verirken yaptı.
Tan, Çin ve Rusya devlet başkanlarının stratejik rehberliğinde Çin ve Rusya’nın yeni bir internasyonal ilişkiler paradigması geliştirerek ilişkilerini ittifak yapmama, zıtlaşmama ve rastgele bir üçüncü tarafı hedef almama ilkelerine dayandırdığını dile getirdi.
Sözcü, yeni devre için Çin-Rusya kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığının geliştirilmesi ve Çin-Rus orduları içinde alışveriş ve işbirliğinin derinleştirilmesinin, iki ülke halklarının temel çıkarlarına hizmet ettiğini belirtti. Tan, bunun internasyonal adaletin sağlanmasına yararlı olmakla kalmayıp küresel ve yöresel emniyet ve istikrara da yardımcı olacağını söyledi.
Bir yanıt bırakın