Bahar alerjisine ne iyi gelir? Bahar alerjisi nasıl geçer?

İlkbahar, doğanın uyanışını ve tekrar canlanmasını simgeliyor. Doğanın bize sunmuş olduğu bütün güzellikler ilkbahar mevsimi ile filizleniyor. Ancak bu mevsim bütün güzelliklerinin yanısıra bazı problemleri da bununla beraber getiriyor. Bahar alerjileri, yaşam standardını büyük oranda etkiliyor ve bireylerin iş ve toplumsal hayatını kısıtlıyor.

Generali Sigorta, bahar alerjilerinden etkili bir biçimde korunmanın yollarını detaylıca anlattı. İşte yapılması gerekenler…

Polen takip edeni yapın 

Bahar aylarında polen seviyelerinin yüksek olduğu günlerde, dışarıda daha azca vakit geçirmeniz alerjik reaksiyonları önlemeye büyük oranda destek olacaktır. İnternet ya da muhtelif aplikasyonlar üstünden polen tahminlerini ve hava durumu raporlarını denetim ederek plan yapmalısınız. Öte taraftan uzmanlar alerjik reaksiyonlara haiz ve polenlerden etkilenen bireylerin, polen seviyesinin daha düşük olduğu sabahın erken saatlerinde ya da akşam saatlerinde dışarıya çıkmasını öneriyor.

Evdeki hava standardını iyileştirin 

Bahar alerjilerinden kaçınmanın bir öteki yolu da ev ortamındaki hava kalitesinin iyileştirilmesinden geçiyor. Pencereleri kapalı tutarak ve hava temizleyiciler kullanarak ev ortamının hava standardını yükseltmelisiniz. HEPA filtreli hava temizleyiciler polenleri ve öteki alerjenleri hapsederek yaşam standartlarınızı artırır. Ayrıca uzmanlar evdeki rutubet seviyesinin düşük tutulması icap ettiğini de vurguluyor.

Düzenli temizlik yapın 

Bahar alerjilerini engellemek için yaşadığınız ortamı sıklıkla temizlemelisiniz. Tozları ve alerjenleri uzaklaştırmak için elektrik süpürgesi, toz kağıdı ve mikrofiber bezler kullanarak haftada minimum 2 defa evinizi temizlemeniz gerekiyor. Ayrıca döşek çarşaflarını derli toplu olarak yıkayarak alerjenlerin tesirini mühim seviyede düşürebilirsiniz. Eğer evcil hayvanınız varsa, derli toplu olarak tüylerini taramayı da dikkatsizlik etmemelisiniz.

Kişisel hijyeninize dikkat edin 

Alerjenlerle teması azaltmak için gün içerisinde ve dışarıdan döndüğünüzde ellerinizi yıkamanız gerekiyor. Ayrıca dışarıdan eve döndüğünüzde kıyafetleriniz değiştirmeli, duş alarak saçınızdaki ve vücudunuzdaki polenleri temizlemelisiniz. Son olarak polenlere maruz kalmayı azaltmak için hususi maske ve gözlük de kullanabilirsiniz. Uzmanlar bilhassa alerjik bir yapıya haiz olan bireylerin maske ve gözlük kullanmasını, dışarıda oldukları esnada ise sıklıkla alkol payı yüksek el temizleme jeli kullanarak alerjenlerin tesirini azaltması icap ettiğini belirtiyor.

Doğal alerji çözümlerinden yararlanın 

Alerji emareleri için reçetesiz satılan ve dermatolojik açıdan onaylanmış ilaçlar kullanmanın yanı sıra tabii çözümlerden de yararlanabilirsiniz. Tuzlu su ile burun yıkama, kuru ve kaşıntılı gözlere suni gözyaşı damlatma gibi muhtelif programlar alerji emarelerini önlemeye destek oluyor. Ayrıca tabii anti-enflamatuar ve antihistaminik özelliklere haiz belli besin takviyeleri de alerjileri hafifletecektir. Uzmanlar; bal, taze meyve ve sebzeler, probiyotikler ve omega-3 yağ asitleri içeren gıdaların alerji semptomları üstünde müspet tesirleri bulunduğunu anlatım ediyor.

Doktorunuza başvurun 

Alerji belirtilerinin dozu giderek artıyorsa mutlaka doktorunuza başvurmanız ve doktorunuzun önerilmiş olduğu ilaçlar derli toplu bir halde kullanmanız gerekiyor. Bahar mevsimi başlamadan ilkin deva kullanmaya başlamak, semptomların verdiği ziyanı azaltmaya destek olacaktır. Reçeteli ya da reçetesiz satılan anti-hitaminikler, koktikosteroid burun spreyleri ve dekonjestanlar gibi ilaçlar alerji emarelerini hafifletecektir. Doktorunuza danışarak İdeal tedavi yöntemini planlayabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*