Arçelik açıklamasına göre, ChatGPT’nin de kullandığı GPT modelleri ile entegre olan platform, firma içeriğinde program geliştiren çalışanlara, Arçelik’in hususi bulut ortamı üstündeki suni zekâ uygulamasından en yüksek veri koruma standartları ile yararlanabilme imkanını sunuyor.
Yazılım geliştirirken, suni zeka ile etkileşimini en üst düzeye çıkararak faal ve bereketli bir halde kullanım sağlamayı hedefleyen platform, marka içeriğinde küresel ölçekte program geliştiren her insana açık.
Platform, kod ve parçacıklarla çalışmak için hususi olarak tasarlanmış, üretkenliği ve kod iş birliğini artıran kullanıcı dostu bir ara yüze sahip. Şirketin bulut ortamında bulunan platform, GPT 3,5 ve GPT 4.0 entegrasyonuyla, geliştirme süreçlerini iyileştirirken veri gizliliği ve koruması standartlarını da en üst düzeye çıkarıyor.
Arçelik Developer Platform, program geliştirme ile sınırı olan kalmadan, değişik iş alanlarına da süratli ve basit şekilde genişletilebilecek şekilde tasarlandı. Arçelik ilaveten küresel ölçekte sürdürdüğü AI Champions programı ve eğitim içerikleriyle insan kaynakları, marketing ve endüstriyel dizayn gibi muhtelif bölümlerdeki çalışanlarının, bayilerinin ve yetkili servislerinin suni zeka alanındaki yetkinliklerinin gelişimini destekliyor.
“PLATFORM, YAPAY ZEKANIN İŞ SÜREÇLERİNE ENTEGRASYONU KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM”
Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik Strateji ve Dijitalleşmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar, 23 Mayıs’ta, Arçelik’in etkinlik gösterdiği bütün ülkelerde kullanıma oluşturulan platformun, suni zekanın iş süreçlerine entegrasyonu konusu ile ilgili mühim bir adım bulunduğunu vurguladı.
Pazar, suni zeka vasıtası ile inovasyon ve verimlilikte daha ilkin görülmemiş seviyelere ulaşılmasının olası olacağını aktararak, şunları kaydetti:
“Goldman Sachs Research’e göre suni zeka alanındaki atılımlar, küresel GSYİH’da, yüzde 7’lik bir artış sağlayabilir. Arçelik olarak bu büyük dönüşümün yalnızca bir parçası değil, öncüsü olma hedefliyle çalışıyoruz. Arçelik’s Developers’ AI Platform, verimliliği yüzde 25 artırırken, kodlama süresini yüzde 40 hızlandıracak, ürünün pazara versiyon süresini de yüzde 20 geliştirecek. Yazılım geliştirme süreçlerinin çoğu aşamasında verimliliği artırmasının yanı sıra ekiplerimizin inovasyon yeteneğinin de katlanarak büyümesini sağlayacak. Sadece program alanında değil, bütün çabalama arkadaşlarımızın da suni zekanın sunmuş olduğu imkanlardan yararlanmasını destekliyoruz. Bu platform, ürün testinden akıllı tüketici çözümlerine, tedarik zinciri, üretim ve ürün portföyü gibi çoğu alandaki suni zekâ platformlarının ilki olacak.”
patronlardunyasi.com
Bir yanıt bırakın